Forskerprosjekt for erfarne forskere (FRIPRO)
Last ned utlysningen
Last ned maler
Formål
Formålet er fornyelse og utvikling i forskningen som kan bidra til å flytte den internasjonale forskningsfronten. Utlysningen retter seg derfor mot erfarne forskere som har vist evne til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet. Utlysningen er åpen for søknader innenfor alle fag- og forskningsområder.
Om utlysningen
Om FRIPRO
Ny viten oppstår ofte på uventede måter og på områder det er umulig å forutsi. Derfor er fri, grunnleggende forskning viktig for vitenskapelig og faglig fornyelse, og kan danne grunnlag for mer anvendt forskning, næringsutvikling og politikkutforming. FRIPRO skal bidra til dette, og vi lyser derfor ut midler til grunnleggende og anvendte forskningsprosjekter innenfor alle forskningsområder, hvor prosjektideene kommer fra forskerne selv.
I FRIPRO er vi villige til å satse på den dristige forskningen som har mulighet til å gi betydelige fremskritt i fagfeltet, selv om den også har betydelig risiko for å ikke lykkes. Beskriv godt hvordan dere skal håndtere risikoen og alternative planer om de første ikke går som ønsket.
Vi stiller ingen krav om potensial for samfunnsmessige virkninger og effekter i prosjektene vi finansierer gjennom FRIPRO. Fagfellene vurderer bare søknadene på dette punktet hvis dere har beskrevet slike mulige effekter i søknaden.
FRIPROs tre karrieretrinn
Gjennom FRIPRO ønsker vi å nå forskere i ulike stadier av forskerkarrieren. Vi har tre utlysninger – én for hvert trinn i forskerkarrieren:
- Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet: for prosjektledere 0-7 år etter ph.d.
- Forskerprosjekt for tidlig karriere: for prosjektledere 2-7 år etter ph.d.
- Forskerprosjekt for erfarne forskere (denne utlysningen): for prosjektledere med minst 6 år etter ph.d. eller godkjent førstestillingskompetanse
Hvis du oppfyller kravet til mer enn én av utlysningene, er vår generelle anbefaling å velge den som er lavest på karrierestigen. Her forventer vi at du har den beste sjansen for å nå opp i konkurransen om midler.
Hard konkurranse i FRIPRO
FRIPRO er for spesielt dyktige forskere innenfor sine forskningsfelt, og nåløyet er trangt. Hvert år mottar vi langt flere støtteverdige søknader enn vi har midler til å innvilge. Vi setter derfor et karakterkrav for å bli vurdert for finansiering fra FRIPRO. Kun søknader som får karakter 6 eller 7 fra panelene på alle vurderingskriteriene (etter en karakterskala fra 1-7 der 7 er høyeste karakter), er kvalifiserte til å bli vurdert for finansiering. Vi anbefaler derfor at du jobber med å gjøre søknaden så god som mulig før du sender den inn.
Blant de kvalifiserte søknadene legger vi mest vekt på kriteriene Forskningskvalitet - potensial for å flytte forskningsfronten og Forskningskvalitet - kvalitet i FoU-aktiviteter når vi velger ut søknader for finansiering.
Vi vil prioritere prosjekter med kvinnelig prosjektleder når søknadene ellers vurderes likt.
Når kan du sende inn søknaden din og når får du svar?
FRIPROs tre utlysninger har løpende søknadsmottak og -behandling. Dette innebærer at du kan sende inn en søknad når som helst så lenge du ikke har FRIPRO-karens eller -karantene, og at vi behandler søknadene etter hvert som de kommer inn. Prosjektet du søker om midler til, må ha planlagt prosjektstart 8-18 måneder etter du sender inn søknaden. Les lenger ned under "Behandlingsprosedyre" om søknadsbehandling og søknadsbehandlingstid.
Vi har laget en video hvor vi går gjennom søknadsskjemaet: FRIPRO løpende søknadsmottak og -behandling.
Utlysningen finnes både på norsk og engelsk. Den norske utlysningsteksten er juridisk bindende. Ved endringer er det utlysningsteksten som står på tidspunktet du sender inn søknaden, som gjelder for din søknad.
Hvem kan søke?
Bare godkjente, norske forskningsorganisasjoner kan søke. Se listen med godkjente forskningsorganisasjoner.
Hvem kan delta i prosjektet?
Krav til prosjektansvarlig
Forskningsorganisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet, må ha godkjent at søknaden sendes inn.
Krav til prosjektleder
- Erfaringskrav: Du må ha godkjent doktorgrad eller oppnådd førstestillingskompetanse. Fra disputasdatoen eller datoen du oppnådde førstestillingskompetansen og fram til dagen du sender inn søknaden må det ha gått minst seks år. I denne utlysningen regnes det å være eller å ha vært ansatt som forsker 1, forsker 2 eller seniorforsker i instituttsektoren som førstestillingskompetanse.
- Du kan ikke være prosjektleder for en søknad om Forskerprosjekt for erfarne forskere (FRIPRO) om du har karens eller karantene i FRIPRO. Se detaljert beskrivelse lenger ned.
- Pågående prosjekt: Hvis du allerede er prosjektleder for et prosjekt med finansiering fra FRIPRO, kan du bare være prosjektleder for en ny søknad om midler fra FRIPRO hvis det nye prosjektet har startdato etter sluttdato i den første godkjente kontrakten for det pågående prosjektet. Hvis du er usikker på hvilken dato som gjelder for deg, kontakt saksbehandleren for det pågående prosjektet.
Karens og karantene
Som prosjektleder for en FRIPRO-søknad, får du ett års karenstid regnet fra datoen du sendte inn søknaden til du kan være prosjektleder for en ny FRIPRO-søknad. Hvis søknaden får karakterer under gitte grenser i panelbehandlingen, får du i tillegg 1-2 års karantene. Lengden på karantenen er avhengig av hvilken utlysning du søkte om midler fra. I tabellen under ser du hvilke gjennomsnittskarakterer som gir de ulike karens- og karantenetidene. (Karakterskala 1–7, der 7 er høyeste karakter.)
Utlysning |
1 års karens |
1 års karens |
1 års karens |
Forskerprosjekt for erfarne forskere |
7–5,75 |
5,5–3,25 |
3–1 |
Forskerprosjekt for tidlig karriere/unge talenter |
7–4,75 |
4,5–1 |
Ingen |
Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet |
Alle |
Ingen |
Ingen |
Du kan ikke være prosjektleder for en ny FRIPRO-søknad hvis du har karens eller karantene, men du kan være prosjektdeltaker i andre FRIPRO-søknader og prosjektleder for søknader til andre utlysninger i Forskningsrådet uavhengig av karens- og karantenetiden i FRIPRO. Karens- og karantene gjelder på tvers av alle FRIPROs utlysninger, med mindre annet er beskrevet i utlysningen.
Karens innebærer også at du kun kan være prosjektleder for én søknad til FRIPRO av gangen. Du må derfor velge hvilken av de tre utlysningene du vil søke om midler fra. Sjekk kravene til prosjektleder og formål for hver utlysning, for å se hvilken som passer for deg og ditt prosjekt.
Karantene har ikke tilbakevirkende kraft og gjelder kun i utlysningene hvor karantene er/var beskrevet. Prosjektledere for søknader sendt inn i 2022 og tidligere år med karaktersnitt under grensene har derfor ikke karantene, og kan være prosjektleder for en FRIPRO-søknad nå.
Krav til samarbeidspartnere
Det er bare godkjente forskningsorganisasjoner (se "Hvem kan søke?" over) eller tilsvarende forskningsorganisasjoner i andre land som kan være samarbeidspartnere og motta støtte til et Forskerprosjekt. Andre organisasjonstyper, inkludert bedrifter og andre foretak, kan ikke være samarbeidspartnere i forskerprosjekter. Les mer om samarbeidspartnere.
Som prosjektansvarlig og/eller samarbeidspartner i prosjektet, kan du engasjere underleverandører til å levere tjenester og bidra til gjennomføring av enkelte oppgaver i prosjektet. Underleverandører kan ikke gis rettigheter til prosjektresultater. Organisasjoner som er underlagt regelverket for offentlige anskaffelser, må på vanlig måte gjennomføre valg av underleverandør i tråd med dette regelverket. Det er ikke mulig å ha FoU-leverandører i prosjektet.
En og samme aktør kan ikke ha to ulike roller i prosjektet. Det betyr at en underleverandør ikke samtidig kan være prosjektansvarlig eller samarbeidspartner i prosjektet.
Hva kan du søke om støtte til?
Du kan søke om støtte til å dekke faktiske kostnader som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet. Prosjektansvarlig skal hente inn opplysninger om kostnader fra samarbeidspartnerne i prosjektet. Legg inn disse kostnadene i kostnadsplanen under den kostnadstypen de tilhører.
Du kan få støtte til å dekke følgende kostnader:
- Personal- og indirekte kostnader, knyttet til forskertid (inkludert stipendiatstillinger og prosjektleders stilling) ved forskningsorganisasjonene som deltar i prosjektet. For doktorgradsstipend er støtten begrenset oppad til tre årsverk. For postdoktorstipend er støtten begrenset til å vare i minimum tre år og i maksimum fire år. Se også Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.
- Utstyr. Dette omfatter drifts- og avskrivningskostnader for vitenskapelig utstyr og forskningsinfrastruktur som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.
- Driftskostnader, som er kostnader til øvrig aktivitet som er nødvendig for å gjennomføre prosjektets FoU-aktiviteter. Innkjøp fra underleverandører over 100 000 kroner må spesifiseres.
Du finner detaljert og viktig informasjon på nettsiden om hva budsjettet skal inneholde.
Dersom doktorgrads- og postdoktorstipendiater inngår i prosjektet og det foreligger konkrete planer om utenlandsopphold for disse, kan dette inngå i søknaden. Forskningsrådet har også en egen utlysning for støtte til utenlandsopphold for doktorgrads- og postdoktorstipendiater. Her kan du søke om støtte til utenlandsopphold for stipendiater som inngår i prosjektet.
Omfanget av støtten
Vi kan gi støtte på 4-12 millioner kroner per prosjekt i denne utlysningen. Vi stiller ikke krav til egenfinansiering. Dersom våre rundsumsatser ikke dekker alle kostnader for rekrutteringsstillinger i UH- eller instituttsektoren eller for forskerstillinger i UH-sektoren, forutsetter vi at dere dekker mellomlegget med egenfinansiering. For forskerstillinger i instituttsektoren skal det brukes innmeldte timesatser.
Forutsetninger for tildeling av støtte
Vi tildeler ikke statsstøtte gjennom denne utlysningen. Dette innebærer at finansieringen kun skal gå til den ikke-økonomiske aktiviteten deres. Vi forutsetter at nødvendig regnskapsmessig skille er på plass. Våre forutsetninger for bevilgning og utbetaling av støtte for første år, og eventuelle tilsagn og utbetalinger for etterfølgende år, finner du i våre generelle vilkår for FoU-prosjekter på informasjonssiden Dette består kontrakten av.
Dersom du får innvilget prosjektet, må følgende på plass når du reviderer søknaden:
- Fra 2022 skal tilskuddsmottakere i forskningsorganisasjoner og offentlig sektor (prosjektansvarlige og samarbeidspartnere) ha handlingsplaner for likestilling (GEP) tilgjengelig på sine nettsider. Denne må være på plass innen kontraktsinngåelse for prosjekter med tilskudd fra oss. Kravet gjelder ikke for privat næringsliv, interesseorganisasjoner eller frivillig sektor.
- Forskningsrådet stiller krav om full og umiddelbar åpen tilgang (Open Access) for vitenskapelige artikler, se Plan S - åpen tilgang til publikasjoner.
- For alle prosjekter som håndterer data, skal prosjektansvarlig utarbeide en datahåndteringsplan i forbindelse med revidert søknad. Her finner dere mer informasjon om krav til datahåndteringsplaner i prosjekter som får finansiering fra oss.
- Prosjektansvarlig avgjør hvilke(n) arkivløsning(er) som skal brukes for lagring av forskningsdata som kommer fram i prosjektet.
- For medisinske og helsefaglige studier som involverer mennesker stiller Forskningsrådet særskilte krav og retningslinjer om prospektiv registrering av studier og offentliggjøring av resultater.
Aktuelle temaområder for denne utlysningen
Utlysningen favner alle fag og forskningsområder og vi tar imot søknader om støtte til både anvendt og grunnleggende forskning.
Banebrytende forskning
Praktiske opplysninger
Krav til utforming
Søknaden skal opprettes og sendes inn via Mitt nettsted. Du kan opprette en søknad fra og med når vi åpner for løpende søknadsmottak høsten 2023. Du kan endre og lagre en opprettet søknad frem til du sender den inn. Det er søknaden som sendes inn som blir behandlet. Du kan ikke endre den etter at du har sendt den inn.
Hvis du ønsker å trekke en søknad, kan du gjøre det ved å sende oss en e-post med kopi til administrativt ansvarlig der du oppgir ES-nummeret til søknaden. Søknader som er trukket innen én måned etter innsending, gir ikke karenstid.
Søknaden må oppfylle følgende krav:
- Søknaden og alle vedleggene skal skrives på engelsk.
- Obligatoriske vedlegg må være med.
- Vedleggene skal være i PDF-format.
- Krav til prosjektleder, prosjektansvarlig forskningsorganisasjon og samarbeidspartnere må være oppfylt.
- Prosjektet må ha planlagt startdato mellom 8 og 18 måneder etter innsendelse av søknaden.
Hvis søknaden ikke oppfyller kravene i listen over, vil vi be deg om å trekke søknaden og eventuelt sende den inn på nytt hvor manglene er rettet opp. Hvis søknaden ikke blir trukket, kan den bli avvist.
Obligatoriske vedlegg
De obligatoriske vedleggene skal skrives i fastlagte maler som ligger nederst i utlysningen.
- prosjektbeskrivelse, på maksimalt 11 sider
- CV for prosjektlederen, på maksimalt fire sider
Valgfrie vedlegg
-
Legg ved CV for de mest sentrale prosjektdeltakerne, hver på maksimalt fire sider. Det er obligatorisk å bruke CV-malen nederst i utlysningen. Last opp hver CV som separate vedlegg, og velg vedleggskategorien "Curriculum vitae (CV)".
-
Du vurderer selv hvilke prosjektdeltakere som er de mest sentrale, og i hvilke tilfeller det vil være av betydning for søknadsbehandlingen å vurdere prosjektdeltakernes kvalifikasjoner.
-
-
Dersom du ønsker det, kan du legge ved en kort beskrivelse av kompetanse eller forslag til inntil tre fagfeller du mener vil egne seg til å vurdere din søknad. Vi plikter ikke å bruke forslagene, men kan gjøre det ved behov.
Alle vedlegg til søknaden må sendes inn sammen med søknaden.
Andre vedlegg enn de som er nevnt her som obligatoriske og valgfrie, samt eventuelle nettsider som du lenker til i søknaden, blir ikke tatt med i vurderingen av søknaden.
Vær nøye med å laste opp riktig vedleggstype, siden det ikke er noen tekniske begrensninger på hva slags maler det er mulig å laste opp i søknadsskjemaet.
Vurderingskriterier
Vi vurderer søknadene i lys av formålet med utlysningen og etter disse kriteriene:
Forskningskvalitet – potensial for å flytte forskningsfronten| FP
• Vitenskapelig kreativitet og originalitet.
• I hvilken grad hypoteser og problemstillinger er nyskapende og dristige.
• I hvilken grad prosjektet har potensial for å frembringe ny kunnskap som flytter forskningsfronten, inkludert vesentlig utvikling/fornyelse av teori, metoder, eksperimenter eller empirisk kunnskap.
Forskningskvalitet – kvalitet i FoU-aktiviteter | FP
• Kvaliteten på problemstillingene, hypotesene og prosjektets mål, og i hvilken grad de er klart og tydelig beskrevet.
• I hvilken grad den teoretiske tilnærmingen, forskningsdesignet og metodevalget er troverdig og velegnet, og tverrfaglige innfallsvinkler er tilstrekkelig vurdert.
• Hvorvidt prosjektet tar hensyn til etiske problemstillinger, sikkerhetsspørsmål og kjønnsdimensjonen i forskningen på en tilfredsstillende måte. Hvis relevant, hvorvidt prosjektet forholder seg til brukeres/interessenters kunnskap på en tilfredsstillende måte.
Virkninger og effekter | FP
• Potensielle vitenskapelige virkninger og effekter:
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater kan bidra til å møte viktige vitenskapelige utfordringer, både nå og i framtiden.
I hvilken grad de planlagte resultatene skal gjøres åpent tilgjengelige for å sikre gjenbruk av forskningsresultatene og forsterke reproduserbarhet.
• Potensielle samfunnsmessige virkninger og effekter (kun dersom søker selv har beskrevet dette i søknaden):
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater er relevante for FNs bærekraftsmål eller har potensiale for å bidra til å møte andre viktige samfunnsutfordringer, både nå og i framtiden.
• I hvilken grad de potensielle virkningene og effektene er tydelig formulert og troverdige.
Formidling, kommunikasjon og utnyttelse
• I hvilken grad riktig praksis for åpen forskning er en integrert del av prosjektet for å sikre åpen deling og utstrakt tilgang på forskningsresultater.
• Kvaliteten på og omfanget av formidling til og involvering av forskjellige målgrupper, inkludert relevante interessenter/brukere.
Gjennomføring | FP
• I hvilken grad prosjektleder har relevant kompetanse og erfaring og har vist evne til å utføre forskning av høy kvalitet (sett i forhold til hans/hennes karrierestadium).
• I hvilken grad prosjektdeltakerne utfyller hverandre, og i hvilken grad prosjektgruppen innehar den nødvendige kompetansen for å gjennomføre prosjektet på en effektiv måte.
Kvaliteten på prosjektets organisering og ledelse
• I hvilken grad prosjektets organisering er effektiv, inkludert i hvilken grad ressursene til de forskjellige arbeidspakkene er tilstrekkelige og i samsvar med prosjektets mål og leveranser.
• I hvilken grad oppgavene i prosjektet er fordelt på en måte som sikrer at alle prosjektdeltakere har en tydelig rolle og tilstrekkelig med ressurser til å fylle denne rollen.
• I hvilken grad ledelse og styring i prosjektet er organisert på en egnet måte.
Behandlingsprosedyre
Alle FRIPRO-søknader blir vurdert av et fagfellepanel før porteføljestyret for banebrytende forskning fatter vedtak om bevilgning eller avslag. Dette vil porteføljestyret gjøre omtrent annenhver måned for alle søknadene som er ferdig fagfellevurdert.
Ikke-kvalifiserte søknader får avslag. Kvalifiserte søknader er med i konkurransen om midler i tre vedtaksrunder. Hvis søknaden din er kvalifisert, men ikke innvilges i den første vedtaksrunden den er med i, får den en ny sjanse i neste vedtaksrunde. Dersom den ikke innvilges da heller, blir den med i en tredje og siste runde. Søknader som er med i sin andre eller tredje runde, konkurrerer på lik linje med nyinnkomne søknader.
Søknadsbehandlingstiden for hver enkelt søknad vil variere, blant annet etter antall innkomne søknader innenfor samme fagområde, tilgjengelighet av fagfeller og tilfeldigheter. Gjennomsnittlig søknadsbehandlingstid er estimert til 6-8 måneder for søknader som får svar i den første vedtaksrunden de blir behandlet i, med variasjon på 2-10 mnd. Hvis søknaden din er med i flere runder, vil det ta 2-4 måneder lenger før du får svar på søknaden din sammenliknet med en gjennomsnittlig søknad som får avslag eller som blir innvilget i sin første vedtaksrunde.
Vi vil annonsere hvilke søknader som er innvilget om lag annenhver måned, med første annonsering i juni 2024.
Se "FRIPROs søknadsbehandling" på siden informasjonssiden til FRIPRO for en grundigere beskrivelse av søknadsbehandlingen i FRIPRO.
Opprett søknad
Søknader til Forskerprosjekt for erfarne forskere (FRIPRO) lages som en esøknad på mitt nettsted. Malene skal fylles ut og lastes opp i søknaden.
Opprett søknadOm søknadsresultatene
Følgende søknadsresultater er publisert:
- Behandlingsrunde juni 2024
- Behandlingsrunde september 2024
- Behandlingsrunde oktober 2024
- Søkt beløp
- Kr 1 610 851 000
- Tildelte midler
- Kr 441 258 000
- Mottatte søknader
- 137
- Innvilgede søknader
- 38
Prosjektnr. | Organisasjon | Prosjekttittel | Tema | Søkt beløp | Publisert |
---|---|---|---|---|---|
350187 | Institutt for fredsforskning | Conflict-related attacks on education and children’s lost life opportunities (EdAttack) | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
350693 | Universitetet i Stavanger | Fano manifolds, wall structures and torus fibrations | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
351033 | Universitetet i Oslo | Disorder Induced Ordering in Gallium Oxide (DIOGO) | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
351037 | Universitetet i Oslo | Imaging the Big Bang through gravitational waves with LiteBIRD | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
351058 | Folkehelseinstituttet | Endometriosis and adenomyosis throughout the life-course | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
351123 | Universitetet i Oslo | NASTRAN: Numerical Analysis of STochastic tRANsport | Banebrytende forskning | Kr 11 541 000 | 17.06.2024 |
351131 | Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet | Viking to Christian Landscapes across the Norwegian Sea: Agricultural Trajectories and Resilience using sedaDNA and Fecal Lipids | Banebrytende forskning | Kr 11 976 000 | 17.06.2024 |
351148 | Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet | Establishment of a long non-coding RNA (lncRNA) cell type enrichment atlas with a focus on endothelial enriched lncRNA function | Banebrytende forskning | Kr 10 599 000 | 17.06.2024 |
351166 | Universitetet i Bergen | Developing mRNA vaccines to fight viral diseases in Atlantic salmon | Banebrytende forskning | Kr 11 996 000 | 17.06.2024 |
351985 | Universitetet i Bergen | Reconstructions of UV-B radiation across the Laschamps Geomagnetic Excursion | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
352031 | Helse Bergen HF | Cytokine autoantibodies reveal monogenic inheritance of endocrine autoimmunity | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
352052 | Institutt for fredsforskning | Recording Explosive Munitions for the analysis of WAR crimes | Banebrytende forskning | Kr 11 999 000 | 17.06.2024 |
352116 | Norges miljø- og biovitenskapelige universitet | Duplicate Divergence in three Dimensions | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.06.2024 |
353378 | Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet | Cosmic Dust Injection into the Upper Earth Atmosphere | Banebrytende forskning | Kr 11 997 000 | 17.06.2024 |
350026 | UNIVERSITETET I OSLO | ICONIC - The Emergence and Stabilisation of Iconicity in Human Speech | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
351721 | UNIVERSITETET I OSLO | Decoding the novel role of the endoplasmic reticulum in mechanotransduction | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
351781 | UNIVERSITETET I OSLO | Evolution of shapes and collectivity in exotic nuclei | Banebrytende forskning | Kr 11 154 000 | 06.09.2024 |
352157 | UNIVERSITETET I OSLO | ZeoCAT: Zeotype-based Catalysts to produce consumables and fuels from recycled CO2 feedstock. | Banebrytende forskning | Kr 11 998 000 | 06.09.2024 |
353300 | UNIVERSITETET I AGDER | Police interviews in Norwegian as a second language: Communicative challenges and solutions | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
353348 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET | Uncovering the neuromodulatory function of the choroid plexus and cerebrospinal fluid | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
353364 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET | Breaking the Time-Scale Problem (Infinity-RETIS) | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
353372 | UNIVERSITETET I OSLO | Mineralization as a fluid mixing process | Banebrytende forskning | Kr 11 999 000 | 06.09.2024 |
353561 | UNIVERSITETET I OSLO | Turning the tables on dark matter nightmare scenarios | Banebrytende forskning | Kr 11 954 000 | 06.09.2024 |
353778 | HØGSKOLEN I ØSTFOLD | The effectiveness of Småsteg on Socio-Emotional Learning in Kindergarten: a cluster randomized controlled trial | Banebrytende forskning | Kr 11 910 000 | 06.09.2024 |
353885 | INSTITUTT FOR SAMFUNNSFORSKNING | Socioeconomic and Ethnic Inequality in Health and Intergenerational Mobility (HEALTHMOBILITY) | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
353894 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET | Superconducting orbitronics in hybrid systems | Banebrytende forskning | Kr 8 919 000 | 06.09.2024 |
353919 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET | Unconventional Thermoelectric Quantum Transport in Novel 2D Magnetic Heterostructures | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
354047 | UNIVERSITETET I BERGEN | Geothermal Energy and Lithium Co-production: Multiphysics Modelling, Experimentation and Simulation | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 06.09.2024 |
352151 | NORGES MILJØ- OG BIOVITENSKAPELIGE UNIVERSITET | Investigative economics and illicit finance | Banebrytende forskning | Kr 10 302 000 | 17.10.2024 |
353393 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | DERISK: How firms navigate de-risking regimes | Banebrytende forskning | Kr 11 997 000 | 17.10.2024 |
353785 | UNIVERSITETET I BERGEN | Cryptographic Elements of Trustworthy AI | Banebrytende forskning | Kr 11 989 000 | 17.10.2024 |
354137 | UNIVERSITETSSENTERET PÅ SVALBARD AS | Auroral emission intensities — from validation to prediction | Banebrytende forskning | Kr 4 969 000 | 17.10.2024 |
354420 | UNIVERSITETET I STAVANGER | Development of targeted lipid nanoparticles enclosing miRNA for the treatment of HER2-positive breast cancer (MICROTARGET). | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.10.2024 |
354458 | OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS HF | Tankyrase Inhibition in Metastatic Melanoma Immunotherapy | Banebrytende forskning | Kr 11 997 000 | 17.10.2024 |
354604 | UNIVERSITETET I BERGEN | The Dark Side of Sustainability: Norway and the Rise and Fall of Salmon Farming in Chile. A transnational history of the future (1970-2030) | Banebrytende forskning | Kr 11 964 000 | 17.10.2024 |
354612 | UNIVERSITETET I BERGEN | "Regional downscaling of eco-physiological theory. Confronting global predictions with local observations." | Banebrytende forskning | Kr 11 998 000 | 17.10.2024 |
353416 | UNIVERSITETET I OSLO | What is the Purpose of Responsible Business? Bringing Society to Stakeholder Theory | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.10.2024 |
353629 | UNIVERSITETET I OSLO | "Unveiling Resilience: Prospectively Unravelling Factors in Alzheimer’s Disease and Related Dementias through Biostatistical Advancements." | Banebrytende forskning | Kr 12 000 000 | 17.10.2024 |
Meldinger ved utskriftstidspunkt 15. november 2024, kl. 00.54 CET